PéldaképPontok: Pablo Lobato

Dobpergés, fanfárok, konfettieső, Kommédiás blog proudly presents: megérkezett a PéldaképPontok rovat!

A mai nyertesünk pedig nem más, mint Pablo Lobato, aki… no de előbb egy kis magyarázat a PéldaképPontokhoz.

Júniusban kitaláltam magamnak egy 30 napos kihívást, mert 30 napos kihívásokat csinálni jó. Mondjuk többnyire mocsok nehéz, de épp ezért. Nagyon népszerűek a “köszönöm“-típusú kihívások, az archetípus lényege, hogy minden nap találj n≥1 dolgot/embert, ami/akiért hálás voltál az adott napon, és jegyezd fel ezt, praktikusan mondjuk egy blogba. Ennek egy alternatív verziójaként arra gondoltam, hogy én minden napra választok valakit, akire felnézek, akinek jár tőlem egy adag PéldaképPont. A kihívást itt dokumentáltam, és amint látható, csúfos kudarcba fulladt. Nem azért, mert nem volt elég példakép, inkább azért, mert mindegyikről képes lettem volna sokkilométeres hőseposzokat zengedezni, ami időgazdálkodás-szempontból nem egykönnyen fenntartható. Viszont: itt ez a csuda fantörpikus kis blog, ahol aztán mindennek helye lehet – szóval beterelem ide, rovatnak. Itt megbocsátom magamnak, ha nincs benne rendszer.

Tehát Pablo Lobato. Nyugalom, nem ciki nem ismerni, nálam is nagyjából negyvenhét perce van fenn a mentális térképen. Kedvenc iparági bloggerem, Kolboid (erősen ajánlott) Facebook-oldalán találkoztam vele, és jelentem, instant love. Emberünk grafikusművész, illusztrátor, Twitter-oldala alapján Buenos Airesben él, remélem, hogy szégyenletesen gazdagon. Minden munkája nagyon okos, nagyon vicces, nagyon pontos, isteni finom dianás cukorka a szemnek (konyakmeggy is lehet, csak legyen benne szesz). Egy bizonyos másik zseniális Pablóra emlékeztető jelleg. Ízelítőnek álljon itt az aktuális hot topic, a tinivattacukor, a botrányüdvöske: Miley Cyrus. Annyira találó, hogy na menjafenébe.

miley_cyrus_by_pablo_lobato

További vizuális orgazmusélményekért pedig katt a művész Flickr-oldalára, enjoy, share! Favoritok: Ready Freddie, 00’s Musicales, Woody Allen (Egyébiránt a Flickr felhasználói felülete is megérdemelne egy külön pacsit, na de erre is ott vannak a szakértők, akik eljönnek a súlyos tíz- meg százezrekbe kerülő konferenciákra, és ott adagolják suhanó-fogaskerekes Prezi-prezikbe csomagolva a bullshit-pirulákat.