Mit mond a róka?

Tessék, csak tessék, itt a legújabb, aktuálisan szénné posztolt agyvelőgrillező videó!  Zenei élmény, műelemzés, magasművészet! Popkultúra, vizuálterror! MÉG!

A dalban leírt dilemma – hogy ugye mit is mond a róka – valós, a társadalomlélektan egy kollektív kérdése, egy olyan rejtély, már-már misztérium, amelynek felkutatására a pletykák szerint már összeállt egy nemzetközi kutatócsoport. A tagok teljes listája egyelőre nem nyilvános, de a pletykák szerint a csoportban mindenképpen helyet kap Stephen Hawking, David Attenborough (elsőre helyesen leírt névért 5 pont a Griffendélnek!) és Ang Lee is. Ez utóbbi azzal vívta ki e megtisztelő helyet, hogy ugye legutóbbi rendezésében (bizonyos Life of Pi, említésre épphogy méltó, icipici, lowbudget filmecske) felfejtett egy másik, hasonló univerzális létkérdést, jelesül, hogy ugyan már, milyen hangot ad ki a zebra?

Az alább megtekinthető kampányvideóról így nyilatkozott Arabella McMaccant (47), a Brittudósok Society szóvivője: “A tudományellenesség  manapság ijesztő méreteket ölt. Nem tudunk népszerűek lenni, ha ötnél több agysejt egyidejű mozgósítását várjuk el a nagyközönségtől. A rókahangok vizsgálatának fontossága azonban nem lebecsülendő. Ezért kértük fel ezt a feltörekvő norvég ifjúsági együttest, hogy készítsen el a kutatás népszerűsítésére egy könnyed, fiatalos hangzás- és látványvilágú produkciót, amelyben játékos, könnyen feldolgozható formában juttatjuk el a mondandónkat a nagyérdeműhöz.”

Mostan pedig füles becupp, láb felpolcol, asztal szélében megkapaszkodik, kattint, műélvez.

Igen, most ihatsz egy kávét.