ma megkérdezte tőlem valaki, mi az élet értelme

a negyvenkettő, nyilván, de egyébként ezt válaszoltam: 

szőrös kisállatok. szőrös kisállatok tappancsa. kisgyerekek mozgása. a szövegeik. amikor a meleg takaró alól kidugott lábad az ágy hűvöséhez ér. szárított paradicsom. tökmagolaj. bármilyen hagyma. lazac sütve, füstölve, valójában kábé bárhogy. garnéla. egyéb tengeri halak, kivéve a pangasiust, bloá. harsogó zöldségek. eper, barack, vérnarancs. mandula, pisztácia, kesudió, tökmag, bármilyen magV. az arcodba engedni a parenyica egy kunkorodó cafatát. bármilyen sajtok. húsok. nutella. na jó, az étel mint olyan.

csókolózás. pláne, ha olyan, amibe beleborzongsz. beleájulni egy tekintetbe. az emberi bőr érintésre, csókra, harapásra, ízre, illatra. az én érintésem hatása a másik emberen. jó szexek. elálló lélegzetek. pulzusemelkedés. izommunka, főleg, amikor határközeli. utána a lihegés. izomláz. az ismerkedés izgalma. az ismerősség bennfentessége. csikland(oz)ás. megmarkolás. körömheggyel cirógatás. viccek. szóviccek. rossz viccek. irodalom. abból bármennyi. ha úgy rímel, ahogy még sosem, pedig tökéletesen szükségszerű, lásd Radnóti eclogái. zene ugyanez. fülbedugottzenére ritmusra gyaloglás. ugyanez futva. (medve) olyan filmek, amelyeknek hatása van, a sírva röhögéstől a néma megrendülésig. a mozik sötétjében a várakozás. amikor besötétítenek a színházban. nagy koncerteken elcsípni a pillanatot, amikor elindul a színpadra a banda. énekesek hangjának íve. elcsuklása.

hetedik_ecloga

napfény férfiak borostáján. hópehely lányok szempilláján. nyújtás. anyád illata, mikor megöleled. apádé is biztos, de azt nem ismerem. gyerekkori fantáziák, hogy a hajnalka kelyhében kastély van, és bunker a kanapé mögött. az azonnal megváltozó térélmény, amikor a repülő kereke elhagyja az aszfaltot. a látvány a felhők felett, a horizont színe. óceáni szél. szaunalevegő. kompetencia-érzés. brillírozni vizsgán, interjún, randin, bárhol. mondani egy poént, amitől elfekszik a társaság. a te-is-úgy-vagy-nyomi-mint-én érzése. az úristen-mennyire-csodálatos-vagy érzése. villanyoltás után ágyban-sötétben beszélgetések. összeszikrázó intellektusok, igazi barátok, a félszavakból-is érzése.

fehér papírok. szép kézírások. írószerek. rajzvonal, ecsetvonás. a kindle képernyővédői. könyvillat. konyhaosztály. szép cipők. dísztelen táskák. játékosság. mókás ruhadarabok. napfényszag a bőrömön. edzés utáni arcpír. manikűr. valaki mellkasán fekvés. hajbizgerélés, adva, kapva. jéghideg rizstej. télen nehéz vörösbor, nyáron könnyű rozéfröccs. jó hideg gintonic. szóda. finom spiccesség. a masszázs hidegrázása. zenélés. tánc. megtalálni egy mütyürt a legelső helyen, ahol megnézed. jól sikerült munkák. szellemi izgalom. eljutni pisilni. megérkezni egy helyre, ahol mindenki örül neked.

ilyenek 🙂

és neked?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s