Nem vagyunk szépek III.

Nem annak szántam, de egyre inkább sorozattá növekszik ez a téma. Plasztikai sebészet-related szépségeszmény-trendekkel sokkol ugyanis a heti hírtermés.

Azt olvasom a héten az interneteken, hogy a venezuelai nők annyira szeretik a plasztikai sebészetet, hogy egy meglehetősen jó üzleti érzékű próbababa-gyáros megcsinálta a tuti eladásnövelő terméket: a venezuelai nők eszményképét formázó próbababát. Az új testkép-mintául szolgáló bábu magas, nagyon vékony, végtelen hosszúságú lábai – nem kell aggódni, természetesen van neki thigh gapje – tökéletesen gömbölyű popsiban végződnek, gyakorlatilag nincs neki csípőbősége, minderre a koronát pedig korai szüretelésű görögdinnye méretére hajazó cickók teszik fel, melyeken az égnek meredő bibcik kis híján átlyukasztják a ruházatot.

Imígyen.

Venezuelan-mannequins-009venezuela-mannequin

Nehéz megszólalni ezekben a percekben.

Azért ha már sikerül, én azt a kérdést dobnám be így rögtön elsőre, hogy vajon itt mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A venezuelai nők plasztikaiműtét-mániája vagy a plasztikázott nőket mintázó babák? Reakció ez az ottani szépségeszmény változására vagy a formálója annak?

Egy jó nyálcsorgató bambulós buszozás épp ideális helyszín lenne arra, hogy ezt átgondoljam, de akkor…

…utolsó pillanatban beesik a hír, miszerint a brit nők körében látványosan növekszik a punci labiaplasztikák száma. És nem, nem baleset utáni korrekció, fejlődési rendellenesség, betegség vagy ilyesmi miatt. Esztétikai okokból. Itt halkan megkérdezném épp: ki az attyaúristen nézegeti a sajátját? Méregeti máséhoz? Hol? Hogyan? Che?? De ekkor rögtön eszembe jut a bicskanyitogató kommentváltás csakazolvassánál, amikor troll kommentelő úriember elkezdte osztályozni a kedvére való és a szerinte visszataszító női nemi szerveket, megható kreativitást mutatva sértőbbnél sértőbb nevekkel ellátva az egyes kategóriákat. Csak majdnem kaptam agyvérzést.

Aztán: szinte várom, amint nevet kap a jelenség. Az itt már említett Forgács tanár úr szerint, ha egy pszichológus épp unatkozik, gyorsan kitalál egy új étkezési és/vagy testképzavart és nevet ad neki. Már várom, hogy ennek is legyen. Vulvorexia, labiorexia, nunímia. Javasoljak még? Előveszem a copywriter énemet, úgy megbrandelem, mint annak a rendje.

És aztán lesz hozzá edzésterv, meg cikkek az úgynevezett női magazinokban. Napi tizenöt perc a formás punciért! Funkcionális vénuszdomb formálás! FVF® – 5 alkalom, kuponnal 59% kedvezménnyel most csak 49.999 Ft! Most ajándék fehérítéssel a hamvas barackszínért!

Na de nem adok ötleteket.